چراغِ دومین روز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از پشت سر گذاشتن یک روز آرام در بخش بین‌الملل، روشن‌تر شد و غرفه مهمان ویژه نمایشگاه‌مان یعنی یمن افتتاح شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق رسم همیشگی از عملیات طوفان‌الاقصی و شکست هیمنه رژیم صهیونیستی سخن گفت و تشریح کرد: باید بهترین مهمان ویژه ما در بخش بین‌الملل نمایشگاه از میان پیشقراولان (طلایه‌داران) جهاد و مبارزه انتخاب می‌شد. امروز یمن درس مقاومت و جهاد را به مسلمانان عالم و آزادگان و مستضعفان به نمایش گذاشته است. آنچه امروز با جهاد و دلاوری‌های یمن و مردم غیور، شجاع، مقاوم و صبور یمن در حال وقوع است، همه معادلات جبهه استکبار و صهیونیست را بهم ریخته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی حضور مجاهدان یمنی در نمایشگاه کتاب را نشان دهنده رویکرد عملی این دوره از نمایشگاه در تعظیم به مقاومت مردم منطقه و مجاهدت‌های این مردم صبور دانست، که پیش از این کشور هند به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب انتخاب شده بود؛ کشوری که بعد از هدف قرار گرفتن کنسولگری ایران در دمشق و گمانه‌زنی برای پاسخ ایران به خاک اسرائیل، در کنار تعدادی از کشور‌ها ایستاد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که دهلی نو با توجه به «وضعیت حاکم بر منطقه» به شهروندان خود توصیه می‌کند تا اطلاع ثانوی به ایران و اسرائیل سفر نکنند.

کلیک کنید خواندنی است:   رونمایی از دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج)

این محدودیت‌ها همچنان پابرجا بود، تا جایی که دقیقاً یازده روز پیش از برپایی نمایشگاه کتاب علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه اعلام کرد: «علیرغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت حضور اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی شد و یمن مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خواهد بود.».

اما جایگزینی یمن به جای کشور هند همچنان محل بحث و پرسش اصحاب رسانه در نشست خبری نمایشگاه و حتی با وزیر ارشاد بود. 

طبق گفته یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران، دلیل انتخاب کشور هند بخاطر سابقه تمدنی این کشور بود. اگرچه تلاشمان برای حضور کشور هند مطلوبِ حوزه حکمرانی این کشور نبود، ولی تلاشمان بر این بود تا ارتباطمان با جامعه فرهنگی این کشور توسعه یابد. توافقات صورت گرفت و از سوی کشور‌ها اعلام شد. اگرچه حضور کشور هند قطعی بود، ولی بعد از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی ما به رژیم صهیونیستی، وزارت امور خارجه هند بیانیه‌ای صادر و سفر اتباع هند به ایران و رژیم صهیونیستی را ممنوع اعلام کرد. 

کلیک کنید خواندنی است:   فضائل و اسرار روزه و ماه رمضان در کتاب «روزه سلوک پرهیزکاران»

به گفته وی، امکان حضور اتباع هند در ایران فراهم نشد. اگرچه سفیر هند از ما مهلت خواست، ولی با پیگیری‌های انجام شده نتوانست این ماموریت را انجام دهد. با توجه به فرصت اندک برگزاری نمایشگاه، کشور یمن از بین کشور‌هایی که امکان حضور در ایران را داشت، انتخاب شد. این کشور در سال گذشته حضور فعالی در نمایشگاه کتاب داشت. با وجود تلاش‌ها و اتخاذ تدابیر حداکثری این اتفاق خارج از پیش‌بینی‌ها افتاد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در پاسخ به تغییرات لحظه‌ای مهمان ویژه بخش بین‌الملل نمایشگاه به این جمله بسنده کرد که همیشه امکان تغییرات لحظه آخر وجود دارد. حال روز گذشته غرفه کشور یمن با حضور وزیر ارشاد، رئیس نمایشگاه کتاب، محمد حیدره قائم مقام وزیر فرهنگ جمهوری یمن، ابراهیم الدیلمی سفیر جمهوری یمن در ایران، عبدالرحمن مراد رئیس سازمان کتاب جمهوری یمن و حسین دیوسالار مشاور ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد.

با وجود حضور کشور‌هایی از جمله یمن، لبنان، ترکیه، عمان، روسیه، قزاقستان، ویتنام، ونزوئلا و مکزیک، علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران درباره حضور ناشران کشور افغانستان گفت: حضور نداشتن ناشران افغانستان احتیاج به کنکاش بیشتر دارد. باید در این زمینه فعالانه‌تر عمل کنیم.  

کلیک کنید خواندنی است:   رونمایی از مجسمه سه تن از مفاخر ایران در سال ۱۴۰۳

از طرفی، با توجه به مصادف شدن نمایشگاه کتاب به روز‌های پنج‌شنبه و جمعه و ازدحام جمعیت، نمایشگاه یک ساعت تمدید شد و از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۱ شب برقرار است.  

به گفته سخنگوی نمایشگاه، از صبح روز پنج‌شنبه جمعیت زیادی به نمایشگاه آمدند که این مایه خوشبختی ماست که مردم به این رویداد بزرگ فرهنگی اقبال دارند. علاوه‌بر افزایش خدمات تاکسیرانی و کاهش سر فاصله حرکت قطار‌های مترو، در‌های ۴، ۱۱ و ۱۹ در‌های جدید هستند که به ورودی‌های مصلی اضافه شده است.  

خبرنگار: نفیسه خلیلی



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *