امروزه، همه ما به دنبال راه‌هایی برای حفظ سلامتی و شادابی خود هستیم. در این بین، علم و تکنولوژی به یاری ما آمده‌اند و روش‌های نوینی برای جوانسازی و رفع مشکلات پوستی ارائه کرده‌اند. یکی از این روش‌های شگفت‌انگیز، نور درمانی LED است که با تاباندن نورهای رنگی بر روی پوست، به سلول‌ها حیات دوباره می‌بخشد و طراوت و شادابی را به ارمغان می‌آورد. در این نوشتار، همراه ما باشید تا به زوایای مختلف این روش جوانسازی و پاکسازی پوست صورت بپردازیم.

نور درمانی LED چیست؟

نور درمانی که به عنوان فوتوتراپی نیز شناخته می‌شود، یکی از انواع روش ‌های پاکسازی پوست صورت است که از نور برای درمان بیماری‌ها و ارتقای سلامت استفاده می‌کند. این نور می‌تواند از منابع مختلفی مانند: خورشید، لیزر، لامپ‌های فلورسنت و LEDها تولید گردد.

نور درمانی LED نوعی از نور درمانی است که از دیودهای ساطع‌کننده نور (LED) برای تولید نور استفاده می‌کند. سابقه استفاده از نور برای مقاصد درمانی، به دوران باستان باز می‌گردد. مصریان باستان، از نور خورشید برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌کردند. در قرن نوزدهم، دانشمندان دریافتند که نور، می‌تواند بر رشد گیاهان تأثیر بگذارد. این کشف، جرقه تحقیقات گسترده‌ای را در زمینه تأثیرات نور بر سلامت انسان زد.

این متد از دهه 1990 توسط نیروی دریایی آمریکا، برای تسریع روند بهبود زخم‌ها و عضلات آسیب دیده به کار می‌شد. امروزه، نور درمانی جایگاه ویژه‌ای در میان متخصصان زیبایی پیدا کرده است. این روش به عنوان، روشی غیرتهاجمی و بدون درد برای جوانسازی پوست و پیشگیری از علائم پیری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نور درمانی چگونه عمل می‌کند؟

در نور درمانی که یکی از مراحل پاکسازی پوست صورت است، از طول موج‌های مختلف نور، به خصوص نور قرمز و آبی، برای تحریک سلول‌های پوستی استفاده می‌شود. هر کدام از این رنگ‌ها اثرات منحصربه‌فرد خود را دارند:

  • نور قرمز: این نور، به عمق لایه‌های پوست نفوذ می‌کند و باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین می‌شود. نور قرمز، همچنین می‌تواند خطوط ظریف و چین‌وچروک‌ها را کاهش دهد و به بهبود جای زخم و لکه‌های پوستی کمک کند.
  • نور آبی: این نور، خاصیت ضدباکتریایی دارد و موجب از بین بردن باکتری‌های مولد آکنه می‌شود. نور آبی قادر است، التهاب پوست را کاهش داده و بهبود جوش‌ها و آکنه‌ها را به همراه داشته باشد.

اگر به دنبال روشی طبیعی و مؤثر همانند پاکسازی پوست صورت در کلینیک برای جوانسازی و سلامت پوست خود هستید، نور درمانی می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

تصویر از نور درمانی LED برای جوانسازی پوست

کاربردهای نور درمانی LED

نور درمانی طیف وسیعی از کاربردها را در درمان مشکلات پوستی دارد که از جمله آنها، می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • صاف کردن خطوط ریز و چین و چروک پوست: نور قرمز، با افزایش تولید کلاژن و الاستین به صاف شدن و جوانسازی پوست کمک می‌کند.
  • کاهش التهاب: نور آبی، التهاب پوست را کاهش داده و موجب تسکین قرمزی و تحریک پوست می‌شود.
  • بهبود جای زخم و آکنه: نور قرمز و آبی، بهبود جای زخم و آکنه و کاهش ظاهر آنها را به همراه دارد.
  • تقویت گردش خون: نور درمانی، گردش خون در پوست را افزایش داده و به اکسیژن‌رسانی و تغذیه بهتر سلول‌های پوستی کمک می‌نماید.
  • تحریک تولید کلاژن: نور قرمز، تولید کلاژن را تحریک و به حفظ شادابی و طراوت پوست منجر می‌گردد.
  • روشن کننده پوست: نور درمانی، روشن شدن و کاهش لکه‌های قهوه‌ای پوست را به همراه دارد.

علاوه بر این موارد بهبود زخم و ترمیم بافت، کمک به درمان کوتاه مدت سندروم کارپال تونل، رفع لک‌های ایجاد شده در اثر افزایش سن و… را شامل می‌شود.

کلیک کنید خواندنی است:   عطر دیور فارنهایت – Dior Fahrenheit

نحوه انجام فتوتراپی

فتوتراپی که با نام ال ای دی تراپی نیز شناخته می‌شود، یکی از مراحل فیشیال و پاکسازی پوست صورت در آرایشگاه است که برای انواع تایپ‌های پوستی کاربرد دارد. این متد درمانی، با تاباندن نور LED با طول موج‌های خاص به پوست، به تحریک سلول‌ها، افزایش کلاژن‌سازی و در نهایت، جوانسازی و شادابی پوست کمک می‌نماید.

فتوتراپی، معمولاً در مطب پزشک یا کلینیک‌های زیبایی انجام می‌شود. در طول درمان، فرد بر روی تخت مخصوصی دراز می‌کشد و دستگاه فتوتراپی در فاصله کوتاهی از پوست او قرار می‌گیرد. نور LED با طول موج‌های خاص به مدت 20 تا 40 دقیقه به پوست تابانده می‌شود.

تعداد جلسات مورد نیاز برای فتوتراپی، به نوع پوست و مشکل مورد نظر بستگی دارد. به طور کلی، برای دستیابی به نتایج مطلوب، 6 تا 12 جلسه درمانی با فاصله یک تا دو هفته از یکدیگر توصیه می‌گردد. دستگاه‌های خانگی فتوتراپی نیز در بازار موجود هستند.

با این حال، باید توجه داشت که قابلیت‌های این دستگاه‌ها ممکن است با دستگاه‌های نور درمانی کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی متفاوت باشد و برای کسب بهترین نتیجه، مشورت با پزشک متخصص پوست و زیبایی ضروری است.

از نور درمانی LED برای درمان چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟

در این بخش، شما را با برخی از رایج‌ترین بیماری‌های پوستی که با نور درمانی قابل درمان هستند، آشنا می‌کنیم:

پسوریازیس

پسوریازیس، یک بیماری التهابی پوستی است که باعث ایجاد لکه‌های قرمز، ضخیم و پوسته‌پوسته روی پوست می‌شود. نور درمانی، به خصوص با استفاده از اشعه ماوراء بنفش B (UVB)، یکی از روش‌های درمانی مؤثر برای پسوریازیس خفیف تا متوسط محسوب می‌شود.

ویتیلیگو (پیسی)

ویتیلیگو، بیماری است که باعث از دست دادن رنگدانه پوست و ایجاد لکه‌های سفید روی پوست می‌گردد. نور درمانی، با به کار گرفتن اشعه ماوراء بنفش A (UVA) در ترکیب با لیزر، می‌تواند به بازگرداندن رنگدانه پوست در افراد مبتلا به ویتیلیگو کمک کند.

اگزمای کف دست و پا

اگزمای کف دست و پا، نوعی اگزما است که باعث خشکی، قرمزی، خارش و ترک خوردن پوست کف دست و پا می‌شود. این روش، با استفاده از اشعه UVB، قادر است به کاهش التهاب و بهبود علائم اگزمای کف دست و پا کمک نماید.

خارش پوست

خارش پوست، می‌تواند ناشی از بیماری‌های پوستی، خشکی پوست یا حتی شرایط عصبی باشد. نور درمانی، به خصوص با به کارگیری از اشعه UVA، می‌تواند به کاهش خارش و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به خارش پوست کمک کند.

نور درمانی برای همه افراد مناسب نیست. پس قبل از شروع نور درمانی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا از مناسب بودن این روش درمانی برای شما اطمینان حاصل نمایید.

تصویر از جدیدترین روش درمانی مشکلات پوستی  نور درمانی LED

 

دنیای رنگارنگ نور درمانی LED

همان طور که می‌دانید، نور از طیف‌های مختلفی تشکیل شده است و هر کدام از این طیف‌ها، اثرات منحصربه‌فردی بر روی پوست دارند. در فتوتراپی از رنگ‌های مختلف نور برای رفع مشکلات پوستی و زیبایی آن استفاده می‌شود. در ادامه متن، به برخی از این رنگ‌ها و کاربردهایشان اشاره می‌کنیم:

نور قرمز

  • فعال کننده کلاژن: این نور، به بازسازی کلاژن در پوست کمک می‌کند و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می‌نماید.
  • مناسب برای: نواحی که خطوط و چین و چروک‌های نسبتاً زیادی مانند: دور چشم، پیشانی و خطوط خنده دارند.

نور سبز

  • معجزه تعادل: این طیف نوری، سبب تعادل رنگ‌دانه‌های پوستی می‌شود و به دنبال آن، شاهد کاهش چین و چروک‌ها، جلوگیری از پیری پوست و بهبود روند بازسازی زخم‌ها خواهیم بود.
  • مناسب برای: کل صورت، به خصوص برای افرادی که به دنبال پوستی یکدست و شاداب هستند.
کلیک کنید خواندنی است:   آموزش رنگ موی شنی صحرایی + ترکیبات آن و چگونگی مراقبت از آن - مجله زن خوب

نور زرد

  • روشنایی و شفافیت: این نور با تحریک سلول‌ها، به روشن شدن و شفاف شدن پوست کمک می‌کند.
  • مناسب برای: نواحی مانند: لکه‌های تیره و تیرگی دور چشم که می‌خواهید پوستش روشن‌تر شود.

نور آبی

  • جنگجوی ضد جوش: این نور به لطف خاصیت ضدباکتریایی قوی خود، به از بین بردن آکنه و جوش‌های سرسیاه کمک کرده و از برگشت آن جلوگیری می‌نماید.
  • مناسب برای: نواحی که مستعد جوش و آکنه هستند.

نور صورتی

  • یکپارچگی و هماهنگی: این نور که ترکیبی از نورهای دیگر است، به یکنواخت‌سازی و هماهنگی رنگ پوست کمک می‌کند و ظاهری شاداب و با طراوت به پوست می‌بخشد.
  • مناسب برای: کل صورت، به خصوص برای افرادی که به دنبال پوستی یکدست و درخشان هستند.

نور بنفش

  • قدرت دو برابر: این نور که از ترکیب دو رنگ آبی و قرمز به وجود می‌آید، قدرت مضاعفی برای از بین بردن آکنه و جای جوش دارد و به تولید کلاژن نیز کمک می‌نماید.
  • مناسب برای: نواحی که جوش و آکنه دارند و همچنین برای افرادی که به دنبال رفع جای جوش و اسکار هستند.

نور سفید

  • تقویت و شادابی: این نور به تقویت پوست می‌پردازد و با سفت کردن آن، به لیفت و جوانسازی پوست کمک می‌کند. همچنین خاصیت آرامش‌بخش نور سفید، حس طراوت و شادابی را به پوست القا می‌نماید.
  • مناسب برای: کل صورت، به خصوص برای افرادی که به دنبال پوستی سفت، شاداب و جوان می‌گردند.

انتخاب رنگ مناسب نور در نور درمانی LED، به نوع مشکل پوستی و هدف شما از انجام این روش درمانی بستگی دارد. برای مثال، اگر به دنبال رفع چین و چروک هستید، نور قرمز بهترین انتخاب است. در حالی که اگر قصد دارید آکنه را از بین ببرید، نور آبی می‌تواند به شما کمک کند.

فتوتراپی روشی ایمن، مؤثر و بدون درد برای جوانسازی و شادابی پوست است که می‌تواند با توجه به نیاز شما، طیف وسیعی از مشکلات پوستی را برطرف کند. با انتخاب رنگ نور مناسب و گذراندن دوره درمان، می‌توانید به پوستی سالم، درخشان و جوان دست پیدا کنید.

عوارض و مزایای نور درمانی LED

همان‌گونه که می‌دانید، هر درمانی در کنار فوایدش، ممکن است عوارضی هم داشته باشد. خبر خوب این است که نور درمانی در مقایسه با سایر روش‌های جوانسازی پوست، عوارض جانبی بسیار خفیف و نادری دارد و به همین دلیل به عنوان روشی امن و بی‌خطر شناخته می‌شود. در ادامه متن، به مزایای و عوارض این متد درمانی می‌پردازیم:

مزایای نور درمانی پوست

  • امن و بدون اشعه مضر: برخلاف روش‌های درمانی مانند لیزر درمانی که از اشعه‌های مضر ماوراء بنفش استفاده می‌کنند، نور درمانی از نور LED با طول موج‌های ایمن و بدون خطر ابتلا به سرطان استفاده می‌نماید. به همین دلیل، این روش درمانی را می‌توان به طور مرتب و بدون نگرانی انجام داد.
  • بدون درد و سوزش: برعکس متدهایی مانند: لایه‌برداری شیمیایی یا لیزر درمانی که ممکن است با درد و سوزش همراه باشند، نور درمانی هیچ‌گونه درد یا ناراحتی ایجاد نمی‌کند.
  • مناسب برای انواع پوست: نور درمانی برای تمامی تایپ‌های پوستی از جمله: پوست‌های حساس، بی‌خطر و مؤثر است.
  • بدون خونریزی و دوره نقاهت: نور درمانی هیچ‌گونه خونریزی یا دوره نقاهتی ندارد و می‌توانید بلافاصله بعد از جلسه درمانی به فعالیت‌های روزمره خود بازگردید.
کلیک کنید خواندنی است:   کربوکسی تراپی و فواید آن با بهترین دستگاه برای رفع تیرگی و ترک پوستی

تصویر از نور درمانی LED برای درمان مشکلات پوستی

عوارض احتمالی نور درمانی

  • سوختگی و تاول: در موارد نادر، ممکن است در محل درمان، سوختگی جزئی و تاول ایجاد شود. این عارضه معمولاً به دلیل استفاده از دستگاه نامناسب یا عدم رعایت دستورالعمل‌های پزشک رخ می‌دهد.
  • خشکی چشم: به دلیل تابش نور به چشم، شاید دچار خشکی چشم شوید. برای جلوگیری از این عارضه، می‌توانید در طول درمان از عینک‌های مخصوص استفاده کنید یا چشمان خود را ببندید.
  • سردرد، تهوع و خستگی چشم: این عوارض جانبی نیز در برخی افراد به ندرت مشاهده می‌شود و معمولاً خفیف و گذرا هستند.

نکته مهم

  • هر عارضه‌ای که از لایت تراپی ایجاد شود، به طور معمول پس از چند روز خود به خود رفع می‌شود.

نور درمانی LED برای چه کسانی ممنوع است؟

با وجود ایمن بودن نور درمانی، این روش درمانی برای برخی افراد مناسب نیست. در ادامه متن، به ذکر این افراد می‌پردازیم:

  • مصرف کنندگان راکوتان: مصرف همزمان راکوتان و نور درمانی، می‌تواند منجر به قرمزی و التهاب شدید پوست شود.
  • زنان باردار: تأثیر نور درمانی بر روی جنین به طور کامل شناخته نشده است، به همین دلیل زنان باردار باید از انجام این روش درمانی خودداری کنند.
  • بیماران تیروئید: افراد مبتلا به بیماری‌های تیروئید، باید قبل از شروع نور درمانی با پزشک خود مشورت نمایند.
  • بیماران صرع: نور درمانی LED ممکن است در افراد مبتلا به صرع تشنج را تحریک کند.
  • زخم‌های باز: نور درمانی نباید روی زخم‌ها یا ضایعات باز انجام شود.
  • میگرن و سردردهای حساس به نور: نور درمانی می‌تواند در افراد مبتلا به میگرن یا سردردهای حساس به نور، علائم را تشدید کند.

حال که همه چیز درباره پاکسازی پوست صورت در این متد را می‌دانید، باید در صورت داشتن هرگونه بیماری یا شرایط خاص، قبل از شروع نور درمانی حتماً با پزشک خود مشورت کنید، تا از ایمن بودن این روش درمانی برای خود اطمینان حاصل نمایید.

سخن پایانی

نور درمانی LED می‌تواند روشی آسان، مقرون‌به‌صرفه و مؤثر برای حفظ سلامت و شادابی پوست شما باشد. با انتخاب دستگاه مناسب، رعایت نکات ایمنی و گذراندن دوره درمان منظم، می‌توانید از مزایای این روش درمانی بدون نیاز به مراجعه به مراکز پوست و زیبایی، در منزل خود بهره‌مند شوید.

سؤالات متداول

نور درمانی چیست؟

نور درمانی LED، روشی غیرتهاجمی برای جوانسازی و شادابی پوست با تاباندن نور LED با طول موج‌های خاص به پوست است.

مزایای نور درمانی چیست؟

امن و بدون اشعه مضر، بدون درد و سوزش، مناسب برای انواع پوست، بدون خونریزی و دوره نقاهت تنها برخی از مزیت‌های این روش درمانی محسوب می‌شوند.

نور درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

نور درمانی LED برای افراد با طیف وسیعی از مشکلات پوستی مانند: چین و چروک، آکنه، لکه‌های تیره و جای زخم مناسب است.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *