سیدمحمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت تجارت با قاره آفریقا، گفت: بی‌شماری فرصت‌های ناشناخته تجاری در این قاره بر همه تجار مسلم شده است؛ به بیان دیگر این ذهنیت وجود دارد که آینده تجارت دنیا در آفریقا رقم خواهد خورد.

وی آفریقا را دارنده منابع بکر استحصال نشده معرفی کرد و افزود: آفریقا انبار تامین منابع اولیه در دنیا محسوب می‌شود؛ با واکاوی رفتار قدرت‌های بزرگ تجاری این مهم مشخص می‌شود که آنها بر توسعه روابط تجاری با قاره آفریقا متمرکز شده‌اند؛ به عنوان نمونه چین و ترکیه حجم مراودات تجاری خود را با این قاره افزایش داده‌اند.

قنادزاده تصریح کرد: از بعد تجارت عقلانی، افزایش حجم مبادلات تجاری با کشور‌های آفریقایی یک امر مسلم است؛ همچنین مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر توسعه روابط تجاری و اقدامات ویژه با کشور‌های آفریقایی تاکیدات ویژه دارند؛ در حالی که تجارت ایران با کشور‌های این قاره در ۴ دهه اخیر به محاق رفته است؛ از این‌رو در تلاشیم که غفلت از این بازار‌ها را پوشش بدهیم.

معاون ارتقای کسب و کار‌های سازمان توسعه تجارت ایران عدم شناخت متقابل را به عنوان مهم‌ترین مانع گسترش تجارت بین ایران و کشور‌های آفریقایی معرفی کرد و افزود: چهره معیوبی از قاره آفریقا به ما معرفی شده است؛ در نقطه مقابل آفریقایی‌ها نیز با پتانسیل‌های تجاری ایران چندان آشنا نیستند؛ از این‌رو می‌توان گفت یکی از اهداف برگزاری دومین اجلاس بین‌ا‌لمللی ایران و آفریقا به نوعی شناخت توانمندی‌های صادراتی ایران است.

کلیک کنید خواندنی است:   خروج نقدینگی در روز کاهش بیش از ۱۰ هزار واحدی شاخص کل بورس

وی در پاسخ به این پرسش که استقبال آفریقایی‌ها از برگزاری این اجلاس چگونه بوده است، افزود: سازمان توسعه تجارت ایران برای اکثر وزرای اقتصادی کشور‌های آفریقایی دعوت‌نامه ارسال کرده است؛ بیش از نیمی از وزرا برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی قطعی کرده‌اند؛ همچنین چند تن از روسای جمهور و نخست وزیران و معاونان و هیات تجاری آفریقایی در این اجلاس شرکت خواهند کرد.

قنادزاده سطح دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا را بی‌نظیر توصیف کرد و افزود: بیش از ۱۵۰ نشست B۲B، ۱۲ کمیته تخصصی، پنل‌های اختصاصی متعدد برای صنایع از جمله پنل تخصصی صنایع فولاد، پنل تخصصی پتروشیمی و پنل تخصصی کشاروزی در این اجلاس برگزار خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، تجارت ایران با این قاره بر صادرات چند کالا ویژه متمرکز است از این‌رو روند صادرات با این کشور‌ها نوسان دارد. اما تردیدی نیست که ظرفیت تجارت دوجانبه می‌تواند به ده‌ها میلیارد دلار برسد. در حال حاضر کفه تجارت یک طرفه است، به همین دلیل چندان عدد مراودات تجاری بالا نمی‌رود؛ به عنوان نمونه تجارت امسال ایران با کشور‌های آفریقایی یک و یک دهم درصد بود که سهم ایران از این تجارت یک درصد بود و سهم آفریقایی بسیار ناچیز بود.

کلیک کنید خواندنی است:   مصرف سوخت در سراسر کشور همچنان افزایشی است

وی با تاکید بر اینکه تراز تجاری کشور‌های آفریقایی با سایر کشور‌ها متوازن است، بیان کرد: یکی دیگر از اهداف اجلاس این است که علاوه بر تامین نیازمندی‌های ایران از این قاره به نوعی توازن تجاری را متقارن و به هم نزدیک کنیم.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به برنامه‌های کشت فراسرزمینی در آفریقا از سوی وزارت کشاورزی، بیان کرد: ۸۷۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی بکر در این قاره وجود دارد که فرصت کشت ۲ تا ۳ مرتبه در سال را برای کشاورزان فراهم کرده است.

بنا به اظهارات قنادزاده؛ هدف‌گذاری‌های برای دنبال کردن کشت فراسرزمینی از سوی  کمیته تخصصی کشت فراسرزمینی وزارت کشاورزی، انجام شده است و امیدواریم که در حاشیه اجلاس با وزرای کشاوزری کشور‌های آفریقایی در این زمینه به نتایج مطلوب برسیم.

وی در پایان تصریح کرد: در ماه‌های گذشته یک هیات پژوهشی و مطالعاتی از ایران برای بررسی ظرفیت‌های معدنی به شمال آفریقا اعزام شد تا مطالعات زمین‌شناسی و میدانی دقیقی در این منطقه انجام بدهند؛ همچنین مقرر شده است هیات‌های دیگری به جنوب و غرب آفریقا اعزام شود؛ در نهایت گزارش‌های آنها تجمیع و سیاست معدنی ما برای قاره آفریقا تدوین خواهد شد.  

کلیک کنید خواندنی است:   کاهش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس/تغییر دامنه نوسان اقدامی موثر بود؟



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *