عطر و اودکلن از جمله محصولات پرطرفدار در بین افراد هستند که در انواع مختلفی تولید می‌شوند. این محصولات از ترکیبات مختلفی از جمله اسانس‌های روغنی، الکل و آب تشکیل شده‌اند. تفاوت اصلی عطر و ادکلن با سایر محصولات خوشبوکننده در میزان غلظت اسانس‌های روغنی آنها است. این محصولات با توجه به غلظت اسانس روغنی به کار رفته در آنها، به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. دراین مقاله قصد داریم به معرفی انواع عطر و تفاوت آنها بپردازیم.

بیشتر بخوانید: تاریخچه خواندنی عطر در جهان و ایران

انواع عطر و ادوکلن

به طور کلی عطر و ادکلن با توجه غلظت، سنگین یا سبک بودن یا رقیق و یا قوی بودن آن ها به 5 دسته تقسیم می شوند:

1.پرفیوم (Perfume)

عطر یا پرفیوم، دارای بالاترین غلظت اسانس‌های روغنی است. غلظت اسانس‌های روغنی در عطر بین 20 تا 40 درصد است. به همین دلیل، عطر دارای ماندگاری بالایی است و می‌تواند تا 24 ساعت بر روی پوست باقی بماند. عطر یا پرفیوم معمولاً در بطری‌های شیشه‌ای تیره و با حجم بالا عرضه می‌شود.

2.ادوپرفیوم (Eau de Parfum)

ادوپرفیوم دارای غلظت اسانس‌های روغنی بین 15 تا 25 درصد است. به همین دلیل، ادوپرفیوم ماندگاری بیشتری نسبت به ادکلن دارد و معمولاً بین 6 تا 8 ساعت بر روی پوست باقی می‌ماند. ادوپرفیوم معمولاً در بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی با حجم متوسط عرضه می‌شود.

3.ادوتویلت (Eau de Toilette)

ادوتویلت دارای غلظت اسانس‌های روغنی بین 5 تا 15 درصد است. به همین دلیل، ادوتویلت ماندگاری کمتری نسبت به ادوپرفیوم دارد و معمولاً بین 4 تا 6 ساعت بر روی پوست باقی می‌ماند. ادوتویلت معمولاً در بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی با حجم متوسط عرضه می‌شود.

4.ادوکلن (Cologne)

ادوکلن دارای غلظت اسانس‌های روغنی کمتری نسبت به عطر است. غلظت اسانس‌های روغنی در ادکلن بین 2 تا 7 درصد است. به همین دلیل، ادوکلن ماندگاری کمتری نسبت به عطر دارد و معمولاً 2 ساعت بر روی پوست باقی می‌ماند. ادوکلن معمولاً در بطری‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی با حجم متوسط عرضه می‌شود

5.اوفرش (Eau Fraiche)

این نوع، معروف به عطریات بدون الکل می باشد، که میزان روغن اسانس معطر‌شان در حدود 1 الی 3 درصد است. این محصول شباهت زیادی به ادوکلن ها دارد، ولی بیشترین بخش آن از آب تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: چرا باید عطر بزنیم؟

بررسی تفاوت های انواع عطر و ادکلن

از نظر مردم جامعه انواع عطر و ادکلن در سه دسته تقسیم بندی می شوند که شامل، عطرها، ادکلن ها واسپری ها می‌باشد. با توجه به موارد ذکر شده در بالا و افزایش دامنه ی اطلاعات شما از انواع عطر و ادکلن ها، می خواهیم در مورد تفاوت آن ها بیشتر صحبت کنیم.

پرفیوم، غلیظ ‌ترین نوع عطر با ماندگاری بالا

پرفیوم 20 الی 30 نهایت 40 درصد آن شامل اسانس روغنی معطر می باشد. این میزان غلظت، ماندگاری بوی پرفیوم را طولانی مدت تضمین می‌کند. پرفیوم را می‌توان خالص‌ترین نوع عطر دانست، اما به دلیل غلظت بالای اسانس روغنی، کمی روغنی است و معمولاً در بطری‌های درپوش‌دار عرضه می‌شود. پرفیوم گزینه مناسبی برای افرادی است که به دنبال عطر با ماندگاری بالا هستند.

نکته‌ای که باید در مورد پرفیوم بدانید این است که درصد عصاره خالص در آن، لزوماً به عنوان یک فاکتور کیفی برای آن مطرح نیست. مشک واقعی و کهربا در فرم‌های خالص، بسیار گران بوده و حتی دلپذیر نیستند. به همین دلیل، یک قطره از این مواد می‌تواند قیمت یک پرفیوم را به طرز چشمگیری افزایش دهد.

کلیک کنید خواندنی است:   ۶۰ مدل مانتو ابروبادی ترند و جدید ۱۴۰۳ با طرح های خاص و جذاب

ادوپرفیوم‌ (Eau de Perfume)، محبوب و رایج

بعد از پرفیوم، از نظر میزان غلظت اسانس معطر در سطح بازار، ادوپرفیوم ها را می توان نام برد. EDP علامت اختصاری و تجاری ادوپرفیوم می باشد. ادوپرفیوم، یکی از انواع عطر و ادکلن است که حاوی 15 الی 25درصد اسانس روغنی می باشد. ماندگاری بو در آن بین 6 تا 8 ساعت است، اما ردپای بوی آن تا یک روز کامل نیز دوام دارد.

در تولید ادوپرفیوم از همان اسانس پرفیوم استفاده می کنند، اما مقدار کمتری از اسانس و حجم بیشتری از الکل و آب در آن استفاده می شود. این به معنای آن است که بویی که از آن استشمام می شود کمی سبک تر است و به احتمال زیاد به مدت طولانی دوام نمی آورد. ادوپرفیوم از نظر کیفیت تقریبا در رده پرفیوم ها قرار دارد و علاوه بر این از قیمت پایین تری نسبت به آن ها برخوردار است. بنابراین از بین انواع عطر و ادکلن های موجود، متقاضیان ادوپرفیوم هر روز در حال افزایش می باشد و اکثر برند ها این نوع عطر را تولید می کنند.

ادو تویلت (Eau de Toilette)، انتخاب مقرون به صرفه

ادوتویلت‌ها نسبت به دو مورد بالایی غلظت کمتر و رایحه سبک تری دارند و میزان اسانس روغنی به کار رفته در تولید این نوع عطر 5 الی 15 درصد می باشد. این عطر دارای سه رایحه گرم، معتدل و سرد می باشد، که ماندگاری بوی رایحه گرم آن مانند ادوپرفیوم بین 4 الی 6 ساعت می باشد. اما رایحه های سرد و معتدل این نوع محصول از ماندگاری کمتری برخوردارند. قیمت ادوتویلت از انواع پرفیوم و ادوپرفیوم کمتر است، از این رو می تواند یک انتخاب با کیفیت و مقرون به صرفه برای متقاضیان عطر باشد. طبق باور کارشناسان در صنعت عطرسازی، از بین انواع عطر و ادکلن، ادوتویلت عطر مناسب روز و ادپرفیوم مخصوص استفاده در شب می‌باشد.

ادکلن، مورد پسند جوانان

کلمه «ادکلن» از واژه آلمانی «کُلن» (Köln) گرفته شده است که به شهر کلن در آلمان اشاره دارد. ادکلن برای اولین بار در سال 1709 توسط یوهان ماریا فارینا، یک شیمیدان ایتالیایی، در شهر کلن ساخته شد. ادکلن از غلظت پایینی از اسانس‌های روغنی تشکیل شده است. درصد اسانس روغنی در ادوکلن بین 2 تا 7 درصد است. به همین دلیل، ماندگاری بوی اودکلن نسبت به سایر عطرها کمتر است و حداکثر 2 ساعت است. ادکلن‌ها معمولاً رایحه‌ای خنک و تازه دارند و حاوی روغن‌های خالص مرکبات، مانند لیمو، ترنج، پرتقال و نرولی هستند. همچنین ممکن است روغن‌های خالصی از اسطوخودوس و رزماری نیز در آنها به کار رفته باشد. ادکلن‌ها معمولاً قیمت پایین‌تری نسبت به سایر عطرها دارند و برای استفاده در طول روز مناسب هستند. این خوشبوکننده‌ها معمولاً مورد پسند افراد جوان قرار می‌گیرند.

اوفرش (Eau Fraiche)، مناسب پوست های حساس

ترکیبات تشکیل دهنده اوفروش‌ها، آب، الکل و اسانس می‌باشد. به دلیل استفاده بیشتر آب در ساخت این محصول، یک انتخاب مناسبی برای افراد با پوست های حساس است.

بیشتر بخوانید: 7 اصل مهم خرید عطر برای خانم ها و آقایان

اسپری‌های خوشبو کننده

علاوه بر عطرها و ادکلن‌ها، انواع دیگری از خوشبوکننده‌ها نیز در بازار موجود هستند که از غلظت پایین‌تری از اسانس‌های روغنی تشکیل شده‌اند. این خوشبوکننده‌ها معمولاً ماندگاری کمتری نسبت به عطرها و ادکلن‌ها دارند، اما قیمت پایین‌تری نیز دارند و برای استفاده‌های روزانه مناسب‌تر هستند.

کلیک کنید خواندنی است:   اکسسوری های ترندی بهار – ژیوار اسکارف - زن خوب

1.اسپری‌های خوشبو کننده بدن

یکی از رایج‌ترین انواع خوشبوکننده‌ها، اسپری‌های خوشبو کننده بدن هستند. این اسپری‌ها معمولاً حاوی 5 تا 10 درصد اسانس روغنی هستند و ماندگاری بوی آنها بین 3 تا 5 ساعت است. اسپری‌های خوشبو کننده بدن به‌طور گسترده‌ای در دسترس هستند و در انواع رایحه‌های مختلف، مانند میوه‌ای، گلی، شرقی و چوبی، تولید می‌شوند.

2.میست‌ها

میست‌ها نیز نوعی اسپری خوشبو کننده بدن هستند که درصد اسانس روغنی آنها حتی کمتر از اسپری‌های خوشبو کننده بدن است. معمولاً میزان اسانس روغنی در میست‌ها بین 2 تا 5 درصد است و ماندگاری بوی آنها بین 2 تا 4 ساعت است. میست‌ها معمولاً رایحه‌ای ملایم و خنک دارند و برای استفاده در طول روز مناسب هستند.

3.افترشیوها

افترشیو نیز نوعی اسپری خوشبو کننده است که معمولاً بعد از اصلاح صورت استفاده می‌شود. افترشیو‌ها حاوی مواد ضدعفونی‌کننده و تسکین‌دهنده هستند که به کاهش التهاب و قرمزی پوست بعد از اصلاح کمک می‌کنند. درصد اسانس روغنی در افترشیو‌ها معمولاً بین 1 تا 5 درصد است و ماندگاری بوی آنها بین 2 تا 4 ساعت است.

عوامل موثر بر ماندگاری بو در اسپری‌های خوشبو کننده

ماندگاری بو در اسپری‌های خوشبو کننده به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

نوع رایحه: رایحه‌های گرم معمولاً ماندگاری بیشتری نسبت به رایحه‌های سرد دارند.

درصد اسانس روغنی: هرچه درصد اسانس روغنی در اسپری بیشتر باشد، ماندگاری بو نیز بیشتر خواهد بود.

ترکیب مواد تشکیل دهنده: برخی از مواد تشکیل دهنده اسپری‌های خوشبو کننده، مانند الکل، باعث کاهش ماندگاری بو می‌شوند.

نحوه استفاده: استفاده صحیح از اسپری‌های خوشبو کننده نیز می‌تواند به ماندگاری بیشتر بو کمک کند. برای مثال، اسپری کردن اسپری در فاصله ۳۰ سانتی‌متری از بدن و استفاده از مقدار کمی از اسپری، باعث ماندگاری بیشتر بو می‌شود.

در نهایت، انتخاب نوع اسپری خوشبو کننده مناسب به نیازها و سلیقه شخصی شما بستگی دارد. اگر به دنبال خوشبوکننده‌ای با ماندگاری بالا هستید، می‌توانید از عطرها یا ادکلن‌ها استفاده کنید. اما اگر به دنبال خوشبوکننده‌ای با قیمت مناسب و کاربرد آسان هستید، اسپری‌های خوشبو کننده بدن، میست‌ها و … گزینه‌های مناسبی هستند.

چه نقاطی از بدن را عطر بزنیم؟

نقاط نبض بدن، بخش های مناسبی برای عطر زدن هستند. نقاط نبض بدن، نقاطی از بدن هستند که رگ های خونی در آنها نزدیک به سطح پوست قرار دارند. این نقاط معمولاً گرم تر از سایر نقاط بدن هستند و به همین دلیل عطر را بهتر جذب می کنند. مچ دست، پشت گوش، گردن، آرنج، زیر بغل شامل این نقاط می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اصول صحیح عطر زدن چیست؟

• مچ دست: مچ دست یکی از رایج ترین نقاط برای اسپری کردن عطر است. این نقطه به دلیل نزدیک بودن به قلب، گرمای زیادی دارد و به همین دلیل عطر را به خوبی جذب می کند.

• پشت گوش: پشت گوش نیز یکی از نقاط مناسب برای اسپری کردن عطر است. این نقطه به دلیل جریان خون زیاد در آن، عطر را به خوبی جذب می کند.

• گردن: گردن نیز یکی دیگر از نقاط مناسب برای اسپری کردن عطر است. این نقطه به دلیل نزدیک بودن به بینی، بوی عطر را به خوبی منتقل می کند.

• آرنج: آرنج نیز یکی از نقاط مناسب برای اسپری کردن عطر است. این نقطه به دلیل جریان خون زیاد در آن، عطر را به خوبی جذب می کند.

کلیک کنید خواندنی است:   لباس مهمانی زنانه ” 2025؛ می‌تونی تو جمع دورهمیات تک و خاص باشی! - مجله زن خوب

• زیر بغل: زیر بغل نیز یکی از نقاط مناسب برای اسپری کردن عطر است. این نقطه به دلیل نزدیک بودن به بینی، بوی عطر را به خوبی منتقل می کند.

انتخاب نقطه برای اسپری کردن عطر به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. شما می توانید از هر نقطه ای از بدن که دوست دارید استفاده کنید. هنگام اسپری کردن عطر، بهتر است از فاصله ۳۰ سانتی متری از بدن استفاده کنید و مقدار کمی از عطر را روی نقاط نبض اسپری کنید.

چند ترفند برای ماندگاری عطر در طول روز

  1. پوست خود را مرطوب نمایید. پوست مرطوب به جذب بهتر عطر کمک می کند. اگر پوست خشکی دارید، از مرطوب کننده استفاده کنید.
  2. به نقاط نبض بدن، اسپری نمایید. نقاط نبض بدن مانند مچ دست، پشت گوش، گردن و آرنج گرم تر از سایر نقاط بدن هستند و به همین دلیل عطر را بهتر جذب می کنند.
  3. هرگز مکان عطر خورده را مالش ندهید. مالش مکان عطر خورده باعث می شود که بوی عطر زودتر از بین برود.
  4. به درستی از عطرها نگهداری نمایید. گرما و نور خورشید باعث تغییر بو و کاهش ماندگاری عطر می شوند. عطر خود را در محلی خنک و خشک نگهداری کنید.
  5. از عطر با غلظت بالا استفاده کنید. عطرهایی با غلظت بالا مانند پرفیوم (Perfume) و ادوپرفیوم (Eau de Parfum) ماندگاری بیشتری نسبت به عطرهایی با غلظت پایین مانند ادوتویلت (Eau de Toilette) و ادوکلون (Eau de Cologne) دارند.
  6. عطر خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. عطر تقلبی ماندگاری کمتری دارد.

با رعایت این نکات می توانید از عطر خود لذت بیشتری ببرید و مطمئن شوید که همیشه خوشبو هستید.

چند نکته مهم که هنگام خرید انواع عطر و ادکلن باید به آنها توجه کنید

• فصل: در هر فصل باید عطری با طبع مناسب همان فصل استفاده کنید. عطرهای گرم مخصوص فصول سرد سال هستند و عطرهای ملایم، معتدل یا خنک مناسب برای فصل بهار و تابستان می باشند.
• غلظت: به هنگام خرید یک عطر و یا ادکلن به مواردی از قبیل رقیق و غلیظ بودن آن دقت کنید. در صورتی که یک عطر رقیق باشد، مدت زمان ماندگاری آن خیلی کمتر است و اگر خیلی قوی باشد، ممکن است این غلطت بیش از حد موجب اذیت شما و یا اطرافیان گردد.
• نوع پوست: ماندگاری بوی عطر بر روی پوست های چرب به دلیل مرطوب بودنشان، بیشتر از پوست های خشک می باشد.
• سلیقه شخصی: در نهایت، انتخاب عطر یا ادکلن مناسب به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. شما باید عطری را انتخاب کنید که بوی آن را دوست داشته باشید و با شخصیت و استایل شما همخوانی داشته باشد.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *