مبصر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون تن بذر برای ۱۶ میلیون هکتار اراضی زراعی کشور مورد استفاده قرار می گیزد که به طور متوسط ۶۰۰ هزارتن از این میزان بذر گواهی شده است.

به گفته او، با توجه به آنکه گسترده ترین محصول کشاورزی گندم است، بذرهای گواهی شده عمدتا مربوط به گندم است.

مبصر با بیان اینکه از مجموع ۶۰۰ هزارتن بذرگواهی شده ۳۰ گروه محصول اعم از غلات، گیاهان صنعتی و محصولات سبزی و صیفی را شامل می شود، افزود: حجم بذرهای گواهی شده وارداتی ۵ تا ۷ هزارتن است که براین اساس یک درصد بذر وارداتی و ۹۹ درصد تولید داخل است.

معاون تحقیقات موسسه ثبت و گواهی بذر ادامه داد: بذر گواهی شده به تنهایی می تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد منجر به افزایش عملکرد شود که در صورت استفاده از ارقام ژنتیک ۲۰ تا ۲۵ درصد منجر به افزایش تولید می شود که در صورت استفاده اط ارقام اصلاح شده جدید از نظر کیفی وضعیت بهتری خواهیم داشت به طوریکه تا ۵۰ درصد می توان شاهد افزایش عملکرد در اراضی بود.

کلیک کنید خواندنی است:   کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟

او از رشد ۳ برابری عملکرد بذر گندم با بذرگواهی شده تولید خبر داد و گفت: با استفاده از بذر گواهی شده رکورد تولید در هکتار ۱۲ تن و ۸۰۰ کیلوست، درحالیکه متوسط کشور ۴ تن است که بخشی از این اختلاف بدلیل استفاده از بذرگواهی شده و بخشی مربوط به بحث تغدیه و خاک ورزی است.

مبصر گفت: با توجه به اقلیم کشور و کمبود منابع آب های زیرزمینی، استفاده از ارقام بذر اصلاح شده مبنای افزایش بهره وری است.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *