خسرو سرایی مدیر کل ترانزیت، لجستیک سازمان بناد رو دریانوردی با بیان اینکه علاقمندی تاجیکستان برای سرمایه گذاری لجستیکی در بندر چابهار یکی موفقیتهای سرمایه گذاری بین المللی در ایران رویکرد مهمی محسوب میشود گفت: بندر چابهار باتوجه به موقعیت استراتژیکی که دارد بسیاری از کشورها ازجمله تاجیکستان به دنبال آن است که با ورود و همکاری با این بندر بتواند در زنجیره ارزش جهانی این بندر ورود پیدا کند.
وی افزود: کشور ما در واقع پل ترانزیتی هست بین شرق و غرب شمال و جنوب بالعکس و این به آن معنی است که اگر در چهار راهی توقفی صورت گیرد و مقررات دست وپاگیری به تصویب برسد باعث میشود که سایر کشورها از این فرصت سو استفاده کنند چراکه ما در حال حاضر در دنیای رقابت هستیم و بسیاری از کشورهای همسایه در حال بندرسازی هستند که میتوانند این فرصت ترانزیت را از ایران بگیرند، اما توجه به موقعیت استراتژیک ایران و بنادر در بین سایر کشورها بسیار حائز اهمیت است.
سرایی افزود: موقعیت منحصر به فرد بندر چابهار و ورود هندوستان برای سرمایه گذاری در این بندر باعث شده که هم کشور افغانستان و هم کشور روسیه برای ورود به این بندر و سرمایه گذاری در آن اقبال نشان دهند.
گفتنی است تفاهمنامه همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در بخش حملونقل بینالمللی و ترانزیتی از طریق بندر چابهار میان علیاکبر صفایی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان و شایسته مرادزاده معاون وزیر حملونقل جمهوری تاجیکستان امضا شد.
این تفاهمنامه با هدف توسعه همکاریهای حملونقل بینالمللی و ترانزیت چندوجهی بین دو کشور به امضا رسید.هیئت جمهوری تاجیکستان به سرپرستی معاون وزیر حملونقل این کشور در سفر به تهران پس از ملاقات با مقامات ارشد سازمان بنادر و دریانوردی از زیرساختها و ظرفیتهای ترانزیتی بندر چابهار نیز بازدید کرد.