هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۰.۴۶ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۴۰ درصدی در پله ۷۵۹ هزار و ۶۹۷ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۵ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۵۷۹ واحدی ایستاد تا هر سه شاخص، روند منفی را در این هفته شاهد باشند.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص سایر واسطه گری‌های مالی با افزایش ۴.۲۶ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت شیمیایی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت محصولات چوبی با افت ۵.۹۰ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۱ هزار و ۱۷۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۵۹۰ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

کلیک کنید خواندنی است:   میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شود

خروج ۸۰۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته ۸۰۲ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.

نمی‌توان انتظار اصلاح قیمت عمیقی در بازار سهام داشت

در ادامه هم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هفته‌ای نیمه تعطیل برخلاف پیش بینی‌ها پیش رفت، مصادف شدن با اتفاقات سیاسی اخیر، افزایش عجیب تقاضا برای خرید دلار و طلا و عرضه‌های بالا در سهام را همراه داشت که خوشبختانه زهر فروشنده‌ها گرفته شد و حتی آخرین روز معاملاتی متعادل بود اما ترمز بورس در آغاز حرکات صعودی اول سال کشیده شد!

کلیک کنید خواندنی است:   رونق بازار مسکن در گرو افزایش و مشارکت های مردمی است

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: با نزدیک شدن به فصل مجامع و همچنین عبور از فصل سرما، تقسیم سود بالا و واریز نسبتا سریع، افزایش نرخ احتمالی با ورود به فصل مصرف باعث شده تا گروه سیمان این هفته مورد توجه قرار بگیرد.

او افزود: نماد‌هایی که با قدرت پول حرکت می‌کنند حال و روز بهتری داشتند هرچند اکثر آن‌ها هم بیشتر استراتژی نوسان گیری را دنبال می‌کنند.

وفایی اظهار کرد: با توجه به ارزندگی سهام نمی‌توان انتظار اصلاح قیمت عمیقی داشت اما تا کاهش سطح تنش‌ها اصلاح زمانی دور از انتظار نخواهد بود. اختلاف نرخ دلار نیما و نرخ دلار آزاد به حدود ۲۳ هزار تومان و بیش از ۵۷ درصد رسید، هر زمان نرخ دلار نیما نسبت به دلار آزاد تعدیل شود می‌تواند پتانسیلی برای رشد قیمت نماد‌های پتروشیمی، فلزی و پالایشی باشد.

کلیک کنید خواندنی است:   مدت زمان صدور پروانه‌های ساختمانی به همت مردم سه ماه کاهش می‌یابد



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *