هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۴.۳۶ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هموزن با افزایش ۵.۵۴ درصدی در پله ۷۶۳ هزار و ۶۵۰ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۴.۰۲ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۱۸.۶۹ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت محصولات چرمی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت انتشار و چاپ هم با افت ۲.۶۶ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۲۱ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۴ هزار و ۷۲۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۴ هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۴ هزار و ۹۷ میلیارد تومان، سه شنبه ۴ هزار و ۲۰۳ میلیارد تومان و چهارشنبه ۴ هزار و ۹۶۶ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
ورود هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی به بازار سهام تزریق شد.
فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارشهای ماهانه و سالانه شرکتها
در ادامه وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخیها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارشهای سالیانه، تغییر دلار نیما و… است.
او افزود: سهمها، شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند. فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما، نقد شوندگی بالا و… جذابیت آنها برای پولهای بزرگ را دو چندان میکند. در میانه هفته بخشی از سهامداران این سهمها، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیدهها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!
وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران باعث میشود که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکتهای میلگردی حوالی ۵ درصدبهتر شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه بود و به بالای ۴۱ هزار رسید که نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.
او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شد که در کنار اصلاح نرخ خرید برق میتواند صنعت برق را متحول کند. با انتشار گزارش ماهانه و گزارشهای سالانه شرکتها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار میگیرد.