در بعضی از برنامه ریزی‌های ایالات متحده برای سفر به مریخ فرض بر این بود که انسان‌ها می‌توانند تا دهه ۱۹۸۰ به سیاره سرخ برسند. اما، چالش‌ها در حیطه فن آوری و بودجه، آن را مختل کرده است.

با توجه به اینکه رسیدن به مریخ بسیار دشوار است ناسا و دیگر دست اندرکاران این حوزه چندین دهه است که در خصوص حل این مشکل کار می‌کنند.

ناسا به تازگی اعلام کرده که در حال تامین بودجه یک موشک انقلابی با رانش بالا به نام موشک «پالس پلاسما» است که می‌تواند در عرض دو ماه ماموریت‌های خدمه‌ای به مریخ انجام دهد.

پروژه فرستادن انسان به مریخ

PPR تنها یکی از آخرین تحولات در بحث چند دهه‌ای ایالات متحده برای فرستادن انسان به مریخ است. به عنوان مثال، در اوایل دهه ۶۰، سفینه‌های فضایی با بمب هسته‌ای برای این سفر پیشنهاد شده است.

با توجه به اینکه مدت زیادی قبل از فرود اولین انسان توسط ناسا روی ماه، ایالات متحده پول و زمان خود را صرف پیشنهاد‌هایی برای انجام یک ماموریت سرنشین دار مریخ کرده است، اما تلاش‌های ناسا برای رسیدن به مریخ نتیجه‌ای به دنبال نداشت. اما فقط مشکلات مربوط به فناوری تنها مشکلی نیست که در این میان قرار دارد؛ بلکه سیاست هم نقش زیادی در این خصوص خواهد داشت.

کلیک کنید خواندنی است:   چطور به زندگی مان برکت «حسنی» بدهیم؟

رویای سفر به مریخ

متیو شیندل، متصدی موزه ملی هوا و فضای فضایی، به Business Insider می‌گوید: رفتن انسان به مریخ بیشتر شبیه یک مزاح در جامعه فضایی یا مریخ است. چون این موضوع یعنی موضوع رفتن انسان به مریخ زودتر از ۲۰ سال دیگر به تحقق نخواهد انجامید.

به عقیده او؛ این موضوع همان قدر که ملموس به نظر می‌رسد، آن قدر هم طولانی است که قبل از تحقق آن، ممکن است وضعیت سیاسی هم تغییر کرده باشد.

چرا هنوز کسی به مریخ نرفته؟

برای آگاهی بیشتر از اینکه چرا ایالات متحده هنوز انسانی را به مریخ نفرستاده باید گفت با وجود آنکه این کشور نسبت به هر کشور دیگری ربات‌های زیادی را به مریخ ارسال کرده؛ اما با نگاهی به تاریخچه‌ای از امیدوار کننده‌ترین ماموریت‌های مریخی خدمه ایالات متحده می‌توان دریافت که این کار هنوز انجام نشده است.
در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ میلادی هیچ‌کس واقعاً نمی‌دانست چه چیزی ممکن است در مریخ بیابد، اما همه می‌دانستند رسیدن به آن دشوار خواهد بود. یکی از اولین کسانی هم که به طور جدی با این مشکل مواجه شد ورنر فون براون بود.

کلیک کنید خواندنی است:   یک جنایت و چند روایت؛ بالاخره چه کسی میرزا کوچک‌خان را کشت؟

موشک‌های V-۲

در طول جنگ جهانی دوم، فون براون یکی از اعضای حزب نازی بود و موشک‌های V-۲ را ساخت. پس از جنگ، او به کار خود در زمینه موشک با ارتش ایالات متحده ادامه داد و در عین حال روی رمانی به نام «پروژه مریخ» هم کار کرد. در این کتاب، او اولین طرح دقیق برای فرستادن انسان به سیاره سرخ را ارائه کرد.
فون براون یک ماموریت ۲۶۰ روزه را پیش بینی کرده که در سال ۱۹۸۵ با ۱۰ سفینه فضایی و ۷۰ خدمه پرتاب می‌شد. در اواخر دهه ۵۰، او در مورد اولین برنامه ۱۰ ساله ناسا مشورت کردکه شامل ارسال اولین کاوشگر‌ها به مریخ بود.

با وجود همه این مسائل؛ تلاش و مبارزه در خصوص آماده شدن برای اولین ماموریت انسان به مریخ ادامه دارد و همچنان حل نشده باقی مانده است.

کلیک کنید خواندنی است:   رویِ خوشِ جامعه پزشکی به طب سنتی

منبع: همشهری آنلاین



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *