بهترین راه حل در خصوص افزایش عمر مفید خودرو، توجه به راه‌های کاهش استهلاک اتومبیل است. با کاهش استهلاک، طول عمر مفید استفاده از قطعات مختلف خودرو افزایش پیدا می‌کند. 

استهلاک حاکی از فرسودگی و تخریب شدن لوازم مختلف دارد که به مرور زمان شکل می‌گیرد. از جمله لوازمی که در معرض استهلاک قرار دارند، قطعات سازنده خودرو است. میزان استهلاک قطعات خودرو تحت تأثیر نوع نگهداری و شیوه استفاده از اتومبیل قرار دارد.

شاید تاکنون بار‌ها و بار‌ها جمله‌ی ” استهلاک خودروی من بالا رفته است” را شنیده باشید. این جمله بیانگر اتمام عمر مفید لوازم و قطعات خودرو از موعد استاندارد است. در واقع زمانی که هزینه تعمیر و نگهداری خودرو افزایش می‌یابد با فرایند افزایش استهلاک خودرو مواجه هستیم. 

روش‌های کاهش استهلاک خودرو 
یکی از اصل‌های اساسی در کاهش استهلاک خودرو، اقدام برای سرویس‌های دوره‌ای اتومبیل است. در سرویس‌های دوره‌ای مایع رادیاتور، فیلتر هوا، روغن، لاستیک، باد لاستیک و لنت خودرو مورد بررسی قرار می‌گیرند. 

در دفترچه راهنمای اتومبیل نحوه کارکرد و نیاز‌های یک خودرو بر اساس مدل آن تعبیه شده است. به طور مثال زمانی که مالک خودرو با مطالعه دفترچه راهنما از نوع روغن مورد نیاز اتومبیل مطلع می‌گردد، سعی می‌کند برای بهبود کارایی خودرو از روان کار‌هایی استفاده کند که مناسب مکانیزم و نوع مدل خودرو باشد. 

بررسی لاستیک‌های خودرو 
مهم‌ترین عامل دخیل در استهلاک خودرو، لاستیک است. حفاظت و بررسی لاستیک خودرو، از شکل گیری هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌کند. 

هزینه تعویض لاستیک بر اساس نوع اتومبیل و برند متغیر است. با این وجود قیمت آن نسبت به سال‌های گذشته حدود چهار برابر افزایش پیدا کرده است. بدین ترتیب به کارگیری روش‌های مراقبتی از لاستیک، زمینه را برای افزایش طول عمر آن مهیا می‌کند. 

بالانس
بالانس بودن تایر با کیفیت رانندگی رابطه مستقیمی دارد. عدم بالانس بودن تایر‌های خودرو در طی شتاب گیری اتومبیل سبب لرزش در فرمان و بدنه اتومبیل می‌گردد. 

لرزش ناشی از عدم بالانس بودن خودرو در نهایت سبب اتلاف توان تولیدی موتور می‌گردد. علاوه بر این، بر بخش‌هایی از فنر بندی و زیر بندی اتومبیل آسیب وارد می‌کند. 

کلیک کنید خواندنی است:   چرا برای موفقیت باید سلبریتی‌ها را آنفالو کرد؟

بهتر است بدانید عدم بالانس بودن تایر‌های جلو خودرو، در سرعت ۸۰ الی ۱۰۰ کیلومتر در ساعت سبب لرزش می‌گردد. این در حالی است که عدم وجود توازن در تایر‌های عقب در سرعت بالای ۱۲۹ کیلومتر در ساعت، منجر به لرزش در فرمان و بدنه می‌شود. 

تنظیم باد 
تنظیم باد تایر مانع استهلاک بیش از اندازه طبیعی لاستیک می‌گردد. زمانی که تایر از باد مناسبی برخوردار نباشد، بر بخش‌های مختلف اتومبیل اعم از هندلینگ و فنربندی فشار وارد می‌شود. در طی این روند، به مرور زمان حدود ۱۵ درصد از طول عمر لاستیک کاهش پیدا کند و بالغ بر ۱۰ درصد، سبب افزایش میزان مصرف سوخت می‌گردد. 

جا به جایی تایر 
مهم‌ترین عامل در افزایش ایمنی خودرو و افزایش طول عمر لاستیک، جا به جایی است. به عبارتی دیگر ضرورت دارد پس از طی کردن مسافتی بالغ بر ۱۰ هزار کیلومتر، با رعایت جهت چرخش اقدام به تعویض تایر‌های عقب و جلو کنید.

در طی این روند، در صورتی که در بخش جلوبندی و زیر بندی اتومبیل مشکلی وجود داشته باشد، مانع فرسوده شدن یک بخش از لاستیک می‌گردد. 

عده‌ای بر این باور هستند که ایمنی خودرو با نو بودن تایر‌های بخش جلویی تضمین است. این در حالی است که با از هم گسستگی تایر‌های عقب، زمینه برای منحرف شدن و عدم کنترل بر روی اتومبیل فراهم می‌شود. 

نظارت بر سیالات و روغن‌های موجود در خودرو 
مهم‌ترین سیالات موجود در اتومبیل شامل روغن موتور و آب سیستم خنک کاری می‌شود. در کارکرد موتور خودرو، روانکار یا روغن تأثیر شگرفی دارد. روانکاری روغن‌های موجود در پیشرانه با گذر زمان دستخوش تغییر می‌شود و کیفیت آن کاهش پیدا می‌کند.

به طور مثال وجود رطوبت در سیستم ترمز گیری و کلاچ در کارکرد این قبیل قطعات تأثیر منفی می‌گذارد. بدین ترتیب توصیه می‌شود در هر ۲ سال، یک مرتبه روغن کلاچ و ترمز تعویض گردد. 

کلیک کنید خواندنی است:   حمله به حجاب از مسیر فضای مجازی

ضرورت دارد به منظور جلوگیری از تحمیل هزینه‌های گزاف به مالک خودرو، در موعد مقرر در راستای تعویض روغن‌های خودرو اقدام نمایید. 

تعویض فیلتر هوا در موعد مناسب
در مکانیزم خودرو به منظور تصفیه هوای ورودی به موتور، یک فیلتر تعبیه شده است. بی شک تجمع مواد ناخالصی در فیلتر هوا سبب ورود آلودگی در چرخه سوخت و ساز اتومبیل می‌گردد. 

با ورود آلودگی در خودرو، توان تولیدی اتومبیل کاهش پیدا می‌کند و در مقابل میزان مصرف سوخت افزایش می‌یابد. 

ریگلاژ کلاچ
در خودرو‌های مجهز به گیربکس دستی، ریگلاژ کلاچ اهمیت دارد. زمانی که عمل ریگلاژ کلاچ صورت نگیرد، فرایند تعویض دنده به سختی شکل می‌گیرد و به دیسک یا صفحه کلاچ آسیب وارد می‌شود. بهترین زمان برای ریگلاژ کلاچ، در هر سه الی چهار ماه فاصله زمانی است. 

علاوه بر این، توصیه می‌شود روغن جعبه دنده، پس از هر ۳۰ هزار کیلومتر طی کردن مسافت تعویض گردد. 

رانندگی اصولی
یکی از عوامل دخیل در استهلاک خودرو، نحوه رانندگی و رعایت دستور العمل‌های آن است. 

به طور مثال، رانندگی با سرعت مطمئنه، نیاز به ترمز گیری مکرر را کاهش می‌دهد؛ لذا میزان استهلاک در لاستیک، دیسک ترمز و لنت کاهش پیدا می‌کند.

علاوه بر این، خودرو در راستای حرکت در مسیر‌های سربالایی، نیازمند قدرت فراوان است. در این گونه شرایط بهتر است استفاده از کولر و دنده سبک را محدود کنید. 

از مهم‌ترین نشانه‌های رانندگی غیر اصولی می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

• نگه داشتن پا بر روی پدال کلاچ در حین حرکت خودرو 

• تعویض دنده در حالت دنده عقب قبل از توقف کامل 

• فشردن پدال گاز قبل از خاموش کردن خودرو در حالت درجا 

پاکیزه نگهداری خودرو

کیفیت بدنه و سطح سلامت خودرو با شست و شوی آن در ارتباط است. در خط تولید اتومبیل، عملیات رنگ پاشی به صورت شفاف صورت می‌گیرد. عدم شست و شوی مناسب خودرو سبب نفوذ گرد و غبار در رنگ موجود بر روی بدنه می‌شود. 

کلیک کنید خواندنی است:   شانه‌های تهران سبک می‌شود؟

در واقع شست و شوی دوره ای، از پوسیدگی بدنه خودرو جلوگیری می‌کند. رنگ بدنه اتومبیل در ارزش آن اهمیت دارد. 

عدم تداخل فشار به برق اتومبیل
تعبیه سیستم صوتی در اتومبیل، سبب تداخل فشار به جریان برق رسانی می‌گردد. در طی این عمل، قدرت برق خودرو تا حدودی کاهش پیدا می‌کند. 

با کاهش برق خودرو، در سیستم برق رسانی تداخل به وجود می‌آید و کارکرد باطری و دینام مختل می‌شود. این رخداد به مرور زمان، استهلاک در سیستم سیم کشی را به وجود می‌آورد. 

در صورتی که به تعبیه سیستم‌های صوتی علاقه‌مند هستید، به منظور کاهش تداخل فشار به جریان برق و باطری خودرو، یک باتری دوم مخصوص سیستم صوتی را در خودرو قرار دهید تا انرژی مورد نیاز را تامین سازد. 

از سری مشخصه‌های اصلی در کاهش استهلاک خودرو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• بهره گیری از کولر در فصل زمستان در خصوص عرق گیری شیشه‌های اتومبیل 

• تعویض تسمه تایم پس از هر ۵۰ هزار کیلومتر مسافت

• عدم ترمز گیری مکرر 

• به حداقل رساندن مدت زمان فشردن پا بر روی کلاچ 

• بهره گیری از سوخت مناسب و عدم آلودگی 

• تردد در مسیر‌های فاقد برف، نمک، شن و ماسه 

• بهره گیری از قطعات یدکی با کیفیت 

• روغن کاری بخش‌های مهم خودرو اعم از چرخ، فرمان، سیستم تعلیق و جلوبندی 

• پرهیز از پارک طولانی مدت

منبع: بیتوته



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *