به نقل از کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده‌های سلامت با اشاره به شروع فصل بهار و افزایش مسافرت‌ها و طبیعتگردی گفت: در زمانی که شرایط برای رشد قارچ‌های خودرو در طبیعت مساعد است باید مراقب مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی بود.

راضیه کشاورز ملکی با بیان اینکه همه ساله در فصل بهار به همین دلیل موجی از مسمومیت‌های در کشور ایجاد می‌شود گفت: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست

وی بیان داشت:برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.

کلیک کنید خواندنی است:   اجرای موفق طرح آزمایشی ثبت الکترونیکی اقدامات پرستاری در بیمارستان‌ها-مجله زن خوب

وی در ادامه توصیه کرد از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده‌های سلامت متذکر شد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است. 

کشاورز ملکی تاکید کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می‌باشد نباید توجه کرد ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.

این کارشناس سازمان غذا و دارو در پایان خاطر نشان کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.

کلیک کنید خواندنی است:   اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها-مجله زن خوب



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *