در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در پاسخ به این سوال که از آنجایی که وقف همچنان بین مردم با روشهای سنتیاش شناخته میشود، آیا لازم است اطلاعرسانی برای روشهای نوین آن صورت گیرد؟ گفت: مردم درباره وقف اطلاعات عمومی ندارند و نمیدانند وقف در چه حوزههایی میتواند کارایی داشته باشد. از آنجایی که وقف بستگی به نیت افراد دارد، حوزه گستردهای دارد؛ یعنی هم حوزههای سنتی و هم حوزههای نوین را دربر میگیرد.
حجتالاسلام نقیب ادامه داد: از قدیم مردم با حوزههای سنتی وقف سروکار داشتند، ولی الان از شرکتهای دانش بنیان که در حوزه وقف کار میکنند، اطلاعی ندارند. علاوهبر اطلاعرسانی لازم است وقفها ساماندهی شوند. یعنی به افراد مسیر را یاد دهیم. اگر کسی میخواهد وقف کند، بگوییم چه حوزههایی در اولویت وقف قرار دارد، تا نیازهای کشور برطرف شود.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در پاسخ به این سوال که گاهی مردم میگویند چگونه میتوان بابت اموال یا املاکی که وقف کردیم، اعتماد کرد که در جای صحیح مورد استفاده قرار گیرد، توضیح داد: اعتمادسازی با شفافیت است. باید صندوقهای مالی مشخص وجود داشته باشد و هر ساله گزارشهای خود مبنی بر میزان سود و حفظ اموال را ارائه دهند. چون هرجا پای پول وسط باشد، امکان دستیابی عدهای به آن هست. شما باید راههای دستیابی دیگران را به آن ببندید. باید ناظرینی را بر صندوقهای مالی مشخص کرد و سالانه گزارشهای دقیق ارائه داد.