جعفر محمدنژاد، مدیرکل دفتر توسعه سامانههای کوچک مقیاس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی گفت: با توجه به اینکه از سالهای گذشته شاهد ناترازی برق در کشور هستیم، این اتفاق باعث میشود در اوج تقاضای برق با محدودیت روبرو شویم. بحث مدیریت ناترازی برای کوتاه مدت میتواند موثر باشد، اما در سیاست کلان کشور برای رفع این مشکل باید چاره اندیشیده شود.
او افزود: نیروگاه خوردشیدی با توجه به شاخصههایی که دارد میتواند حتی در کوتاه مدت هم راهکار منطقی و اقتصادی باشد. هزینه تمام شده برق تولیدی در این نیروگاهها از نیروگاههای فسیلی کمتر است و در کوتاهترین زمان قابلیت احداث دارد. برای کاهش اثر ناترازی برق بر روی صنایع و شهرکهای صنعتی تفاهم نامههایی با وزارت صمت منعقد شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس اگر در شهرکهای صنعتی یا صنایعی که خارج از شهرکهای صنعتی هستند اگر ۳۵ درصد نیاز مصرفی واحد خود را از طریق تجدیدپذیرها تامین کنند از کل محدودیت برق در تابستان خارج خواهند شد. شهرکهای صنعتی همچنین میتوانند برق تولیدی مازاد بر مصرف خود را به در بورس انرژی عرضه کنند و یا برق آنها از سوی وزارت نیرو خریداری شود.
به گفته محمدنژاد با توجه به ارزانتر بودن برق تجدیدپذیر تامین برق از این محل، هزینه تمام شده تولید کالا در شهرکهای صنعتی را نیز کاهش میدهد.