قرعه چهارمین روزِ نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به نام آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور زده شد و از همان صبح تمام اخبار نمایشگاه پیرامون حضور ایشان بود.
همانطور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب، خبر از افتتاح بزرگترین کتابخانه منطقه در اراک را در نیمه دوم سال داده بود، رئیس جمهور به عدالت فرهنگی که مورد توجه دولت سیزدهم است اشاره کرد و گفت: آن عدالت فرهنگیای که مورد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، که بر اساس آمایش سرزمینی مناطق کم برخوردار بیشتر مورد توجه قرار گیرد، ساخت کتابخانه در شهرها و روستاها و مساجد است. حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار کتاب به روستاها و مناطق مختلف کشور رسیده است. ارسال کتابها به مناطق مختلف کشور موضوع مهمی است.
آیتالله رئیسی در جریان حضور در سی وپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از غرفههای انتشارات آریانا قلم، چاپ و نشر عروج، انتشارات انقلاب اسلامی، انتشارات دارالکتب السلامیه، انتشارات سدید، انتشارات بنیاد حفظ و نشر آثار شهید سلیمانی، انتشارات کتابستان معرفت، انتشارات بینالملل انتشارات کتاب آبان، نشر آموت، انتشارات سایان، انتشارات حماسه یاران، انتشارات حوزه علمی قم و غرفه کمیته مشترک دانشجویان فلسطینی در ایران و غرفه کاغذ ایرانی به عنوان متولی توزیع کاغذ داخلی میان ناشران بازدید کرد.
اسماعیلی هم در واکنش به حضور رئیس جمهور در صفحه فضای مجازی خود نوشت: «بازدید رئیسجمهور از نمایشگاه کتاب برای ناشران ایران دلگرم کننده، برای مولفان امیدبخش و برای مخاطبان شوقانگیز بود. با انقلابی که دولت مردمی در افزایش «بودجه فرهنگی» کشور ایجاد کرد، اکنون وضع کتابخوانی در نقطه عطف خود قرار دارد، اما میدانیم این کافی نیست. همانطور که امروز آیتالله رئیسی تاکید کردند، برای تسهیل دسترسی همه مردم به کتاب، سیاست گسترش کتابخانههای عمومی، توزیع سیار کتاب و … را بر اساس سند آمایش سرزمینی با قدرت پیش میبریم. این سیاست سرانه مطالعاتی را با جهشی چشمگیر مواجه میکند و تا تحقق آن از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم.
پیش از این هم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهتمام دولت به بودجه فرهنگی کشور گفته بود، دولت سیزدهم در بودجه فرهنگی انقلابی را ایجاد کرد. سالی که وزارت فرهنگ را تحویل گرفتم بودجه وزارت فرهنگ ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود، ولی امسال بودجه اصلی ما نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
حال بعد از حضور رئیس جمهور چشمها منتظرند تا ببینند رهبری چه زمانی پایشان را به نمایشگاه کتاب میگذارند. حتی زمان حضور آیتالله خامنهای به نمایشگاه جزو یکی از سوالات خبرنگاران از علی رمضانی، سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران بود، که او گفت: نمایشگاه کتاب همانند سالهای گذشته چشم انتظار حضور مقام معظم رهبری است. طبیعتاً دعوت از ایشان انجام شده و امیدواریم امسال بتوانیم در خدمت ایشان باشیم. برنامههای حضور ایشان را دفتر مقام معظم رهبری اعلام میکند و ما میتوانیم تنها به رخدادهای داخل نمایشگاه بپردازیم.
بنا به اعلام ستاد خبری نمایشگاه کتاب، مردم در روز سوم در بخش حضوری نمایشگاه بینالمللی کتاب مجموعاً ۱۰۴ میلیارد تومان کتاب خریدند، که ۷۳ میلیارد آن در درگاههای رسمی و ۳۱ میلیارد آن در درگاههای غیر رسمی به ثبت رسیده است. تا پایان روز سوم در بخش مجازی نمایشگاه ۳۸ میلیارد تومان کتاب خریداری شده، که ۲۵ میلیارد آن از ناشران و ۱۳ میلیارد از کتابفروشان است. نمایشگاه تا پایان روز سوم نمایشگاه مجموعاً حدود ۱۴۲ میلیارد تومان فروش را تجربه کرده است.
همچنین، در هیات رسیدگی به تخلفات نه پرونده مورد بررسی قرار گرفت، که هشت پرونده مربوط به ناشران داخلی و یک پرونده مربوط به ناشر خارجی است. چهار پرونده مربوط به ناشران داخلی محکومیتهایی نظیر توبیخ کتبی و درج در پرونده، اخذ تعهد رعایت مقررات و تکرار نکردن تخلفات و رفع آن، تعطیلی غرفه به مدت یک روز، تعطیلی پنل مجازی به مدت سه روز و محرومیت از تسهیلات حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدت یکسال است.
یک پرونده هم شامل توبیخ کتبی و درج در پرونده، اخذ تعهد رعایت مقررات و تکرار نکردن تخلف و رفع آن و تعطیلی غرفه به مدت چهار روز است. سه پرونده از ناشران داخلی شامل توبیخ کتبی و درج در پرونده، اخذ تعهد رعایت مقررات و تکرار نکردن تخلف و رفع آن صادر شده است. ناشر خارجی متخلف هم به توبیخ کتبی و درج در پرونده، اخذ تعهد رعایت مقررات و تکرار نکردن تخلف و رفع آن محکوم شده است.
برگزاری نشستهای روزانه، گشتوگذار پرفورمنس شخصیتهایی همچون مولانا، ابوعلی سینا، فردوسی و … از دیگر رویدادهای روز چهارم بود.
خبرنگار: نفیسه خلیلی