با عادت های خوب مطالعه ، می توانید استرس خود را کاهش داده و با اطمینان در آزمون ها و امتحانات شرکت کنید. اگرچه در ابتدا ایجاد عادت های پایدار مطالعه سخت به نظر می رسد، اما به زودی عادت های خوب جدید شما بخشی از برنامه روزمره شما خواهد بود. در ادامه به برخی از این عادت های خوب اشاره کردهایم.
یک روال تنظیم کن
برای مطالعه روزانه زمان تعیینکنید؛ چون مطالعه برای امتحان مدتها قبل از رسیدن به روز امتحان شروع میشود. شما باید هر روز زمانی را برای مطالعه کنار بگذارید تا بتوانید مطالب مربوط را یاد بگیرید و بخوانید. مطالعه روزانه، مطالب را در ذهن تازه نگه میدارد و به آن زمان میدهد تا بتواند بین مفاهیم ارتباط برقرار کند. میتوانید تکالیفی را که مربوط به امتحان آینده است، در زمان مطالعه تعیینشده انجامدهید تا ذهنتان مطالب را عمیقتر درککند. خلاصه این که با اختصاصدادن زمان مشخصی در هر روز برای مطالعه میتوانید متمرکزتر درس بخوانید و نگرانیتان کمتر میشود.
منطقه مطالعه داشته باش
برای مطالعه یک منطقه از خانه را در نظر بگیرید و مطالعه کنید. این کار باعث تقویت یادگیریتان خواهدشد. منطقهای را انتخابکنید که نور کافی داشته و تمیز باشد و نتواند باعث حواسپرتی شود. نقاطی مانند جلوی تلویزیون، آشپزخانه یا قسمتهای شلوغ خانه اصلا برای مطالعه مناسب نیست. اگر دوستدارید در کتابخانه یا کافیشاپ درس بخوانید این نکته را در نظر بگیرید در چنین فضاهایی صداها یا حرکات بهراحتی حواستان را پرت میکنند و این کار میتواند به ضررتان باشد.
حواسپرتکنها را خاموش کن
وسایلی مانند تلفن همراه، لپ تاپ، تلویزیون، اسپیکرهای کوچک و … حواسپرتکنهای حرفهای هستند و بهتر است موقع مطالعه آنها را خاموش کنید. اگر برای مطالعه به رایانه نیاز دارید، بهتر است اینترنت را خاموش کنید و سراغ رسانههای اجتماعی، ایمیل و سایتهای متفرقه هم نروید. همچنین هنگام مطالعه تلفن همراهتان را از خود دور نگهدارید تا هم خودتان حواستان جمعِ درس باشد و هم تلفن همراهتان چند ساعت استراحت کند.
دفترچه یادداشت را جدی بگیر
از یک دفترچه یادداشت برای پیگیری زمان مطالعات خود استفادهکنید. برنامه مطالعاتی روزانه و هفتگی و برنامه امتحانی خود را بنویسید تا آنچه برای مطالعه نیاز دارید پیگیری کنید. برای مثال میتوانید زمان امتحان خود را بنویسید و جلسههای مطالعه مربوط به آن و زمانهایی که برای مطالعه مشخص کردید به آن اضافه کنید. با نوشتن در دفترچه یادداشت چیزی از قلم نمیافتد و برای مطالعه لازم نیست به سراغ برنامهریز تلفن همراهتان بروید. میتوانید همه این موارد را روی یک برگه بنویسید و به دیوار اتاقتان بزنید تا از آن استفاده کنید.
عملکردت را بسنج
همه مواردی که گفتیم به شما کمک میکند یک سری عادت مطالعاتی داشتهباشید و میتوانید به آنها یک تقویم هم اضافه کنید. این کار باعث میشود تا اگر از برنامههای مطالعاتیتان عقب ماندید بهتر بتوانید برای روزهای جایگزین تصمیمبگیرید. شاید بگویید تقویم تلفن همراه هست، اما دور هر چیزی را که شما را یک جورهایی به تلفن همراه وصل میکند، خط بکشید، چون خیلی راحت میتواند ساعتها شما را درگیرکند بدون آنکه متوجه گذشت زمان شوید. سعیکنید هر چند روز یک بار عملکرد خودتان را بسنجید و بهطور مداوم برای پایبندی به برنامه به خودتان پاداش دهید.
منبع: روزنامه خراسان